vlees op de kaart?
of ambacht op het bord?
Onze basis wordt gevormd door ambacht en passie. Dat maakt wat we zijn; slagers met ‘Heart & Soul’. Het liefst benen wij zelf uit en verwaarden daarmee alle delen van het dier. Uit respect voor het dier, voor vers geportioneerde steaks, voor handgemaakte specialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en toebereide traiteur gerechten.
Wat een gedoe eigenlijk over milieuplannen. Het milieu is belangrijk. Maar het valt op hoeveel mensen aan de haal gaan met feitelijke onwaarheden…
Maandag tot en met zondag: Vrijwel overal droog, richting het weekend wordt het West Country Lamb weer
bufferkoeien |
-
RundvleesRibeye
Entrecôte
Haas
Rump
Bovenbil
Bavette
Vinkenlap
Staartstuk
Platte bil
Muis
Kogel
Borst
Brisket
Schenkel
Nek
Middenrif
Longhaas
Sucadestuk
Jodenhaas
Wang
StaartHollands RundEntrecôte
Ribeye
Ossenhaas 4/5
Rump
Flap Meat
Bavette
Picanha
Brazilian BeefGold Coast Cattle
Grainfed Australian
Premium BeefPicanha
Ribeye
Entrecôte
Bavette
Chuck roll
Brisket point end
Feather blade (sucade)Ossenhaas 3/4
Ossenhaas 4/5
Striploin
Ribeye
Gevliesde rumpAna Paula Uruguayan
Grassfed Premium Black
Angus Beef OssenhaasStriploin
Ribeye
Cote a l’os
T-Bone
Bovenbil
Kogel
Bovenbil
Rump
Bavette
Staartstuk
Chuck Roll
Sucadestuk
Brisket
JodenhaasIRISH PRIME -
VarkensvleesBoston butt
Hele schouder zonder been
Koontjes
Wangen / kinnebakspek
Procureur zonder been
Krabbetjes
Buik
Spare ribs
Middel met been
Korte rib met been
Hele filet
Kophaas
Lange haas
Bovenbil
Schenkel
OnderpootjesHollands varkenProcureur
Buik
Sucade
Ribeye
FiletLivar varkenIBERICO VARKENChuletero (Frenched Rack)
Secreto (Schouder)
Solomillo (Haas)
Costillas (Spare ribs)
Lomo (Filet)
Carrillados (Wangen)Dunne lende met been
Dunne lende zonder been
Ribeye
Entrecôte
Haas
Bovenbil met kogel
Staartstuk
Rump
Sucadestuk
Borstplaat
Nek
Wangen
Zwezerik (uitsluitend van blank kalf)
Osso bucco
Spare ribsBLANK & ROSÉ KALFKalfsvlees -
LamsvleesHeel zuiglam
Schouder met been
Frenched racks
Rugfilet
Bout zonder beenVERS HOLLANDS LAMSVLEESLamshaas
Lamsrug
Lams zwezerikVERS NIEUW-ZEELANDS LAMHollandse kipHele kip 1000gr
Bout met rug
Bout zonder rug
Drumsticks
Hele filets
Dijen
Supremes
Levertjes
Hele karkassenHele kip 1500gr
Filets met tip en vel
Vleugels
Bouten
Dijen
DrumstickVolwaard kipHele kalkoen
Filet van de haan
Bouten
Gerookte kalkoenborstKALKOENKip Fermier NoirHele kip
Filets
SuprêmesHele Barbarie eend 1,4 kg
Canette
Maigret de Canard
Cuisse de Canette
Cuisse de Canard
Geconfijte bouten
Warm gerookte borst
Kort gerookte borst
Eendenvet
Gansenvet
Mieral eend
Wilde Eend
LeverEendKip & gevogelteWest Country LAMBLamb saddle (Lamszadel)
Lamb Chuck (Ribroast)
Sirloin (Lamsfilet met vetkapje)
Frenched racks Topside (Bovenbil)
Neck fillet (Nekfilet)
Chump (Rump)
Tenderloin (Haas)
Cannon (Filet jaarling)
Femur Bone leg (Bout met been)
Lamb shoulder (Schouder)
-
Onze MerkenDouble Dutch Beef van Meatstreet is een bijzondere selectie rundvlees van Hollandse dubbeldoel koeien. Want één van de beste soorten rundvlees komt gewoon uit ons eigen Holland. Rundvlees van dubbeldoel koeien, zoals het Holstein- of het MRIJ-ras. De dubbeldoel koe is een belangrijke producent van melk én vlees. Nadat deze koeien diverse keren hebben gekalfd neemt de melkproductie af en krijgen ze circa 120 dagen een speciaal, rijk voedingsprogramma, waardoor de marmering in de vleesspier en de vetbedekking op het vlees toeneemt.
-
Onze MerkenAustralisch graangevoerd rundvlees kenmerkt zich door een constante topkwaliteit, iets wat naadloos aansluit bij de eisen die wij stellen. Want alleen het beste vlees is goed genoeg voor onze afnemers. Gold Coast Cattle is de selectie van Meatstreet in Australische topkwaliteit graangevoerd rundvlees.
-
Onze MerkenHet West Country Lamsvlees komt uit het Zuidwesten van Engeland, rondom de Dorset streek. Met een mild tot warm klimaat en een regelmatige regenval zijn graslandschappen weelderig groen. De lammeren kunnen zich vrijwel het gehele jaar te goed doen aan verse grassoorten, kruiden en vegetatie, waardoor de hoge kwaliteit van het vlees jaarrond beschikbaar is.
-
Onze MerkenHet Livar initiatief is bedacht in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren en staat sindsdien in het teken van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit in varkensvlees. Echte topkwaliteit in varkensvlees in een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.
-
Onze MerkenDe Wagyu runderen van het Koeienhuis van Klaas en Wendy Vlaar in Benningbroek worden gehouden als een kudde zoogkoeien. ‘s Zomers lopen de Wagyu’s buiten in het weiland, deels op een stuk aardkundig monument. De moederdieren kalveren voornamelijk zelfstandig in het weiland. De kalveren lopen en drinken direct bij hun moeder.
-
Onze MerkenHet Deraza™ Ibérico varken leeft in het hart van het Iberisch schiereiland, in de grensstreek van Spanje en Portugal. Het dier verschilt fors met het varken zoals wij dat kennen. Het heeft zich aangepast aan de ecosystemen van de berg weilanden. Hier dankt het vlees zijn kwaliteit aan en is het de koning onder de gerechten op de Spaanse eettafel..
-
Onze MerkenDe Ana Paula™ Ranch ligt in Uruguay, in de noordelijke provincie Cierro Largo. Er heerst een gematigd klimaat waardoor de ligging van de Ranch, midden op de uitgestrekte pampa’s van de Cierro Largo uniek is te noemen. De oppervlakte van de Ana Paula™ Ranch (fazenda in het lokale dialect) is ongeveer 100.000 hectare. Meer dan 90% van deze grond is bedekt met pampagras. Op deze enorme oppervlakte leven ongeveer 100.000 ossen, stieren, koeien, kalveren en slechts 270 mensen…
-
Onze MerkenHet Riverdale Farms rundvlees komt uit rechtstreeks uit Kansas, wat bekend staat als de maisschuur van de Verenigde Staten en het hart van de Amerikaanse BBQ cultuur.
-
Onze MerkenIerland heeft een sterke rundveestapel die voornamelijk bestaat uit een oorspronkelijke rassen zoals Aberdeen Angus en Hereford. Het zijn echte vleeskoeien in tegenstelling tot de melkkoeien die we in Nederland veel hebben. In Ierland staan ze bijna het hele jaar in de wei en scharrelen zo hun eigen ‘natuurlijke’ kostje bij elkaar. Doordat ze veel bewegen en gras eten wordt het vlees heerlijk mals.
-
Onze MerkenSchaapskooi Mergelland ligt op één van de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland, midden in de Euregio, op steenworp afstand van grote steden zoals Luik, Maastricht en Aken. Wie wel eens wandelt in het Geuldal komt hem tegen, herder Ger Lardinois met zijn schaapskudde.
Concepten

Kissed by air
Extraordinary dry aged beef
Exclusief Hollands rundvlees, enkele weken ‘gekust’ door droge lucht.
Dat is ‘Kissed-by-Air’. In onze klimaatkamer, de ‘dry aged room’ kunnen wij vlees rijpen bij precies de juiste omstandigheden. Er heerst precies de juiste temperatuur en precies de juiste relatieve luchtvochtigheid. Deze twee zeer belangrijke factoren worden zeer goed in de gaten gehouden. De dry aged room wordt gecontroleerd door vakkundige slagers die iedere dag de vorderingen van het rijpingsproces volgen. De temperatuur en relatieve luchtvochtigheid blijft altijd zeer constant voor een optimaal klimaat. Na drie weken rijping worden de hele delen in zijn geheel verkocht of op juiste wijze uitgebeend en geportioneerd op de gewenste snit.
slager |

Low and slow
Toebereide specialiteiten maken bij ons onderdeel uit van het concept Gansevoort Kitchen. Vernoemd naar de afdeling waar ze gemaakt worden. Wij geloven in de authentieke bereiding van eerlijke, ambachtelijke (vlees)grondstoffen en het gebruik van verse kwaliteitsingrediënten. Hierdoor blijft het bieden van specialiteiten en recepten met een lange bereidingstijd bereikbaar.
Fast & furious
Wij houden van nieuwe dingen bedenken en worden helemaal uitzinnig als we mogen meedenken met onze klant. Want daar ligt onze passie en drive; om onze klant ‘fast & furious’, te verrassen met professionele productontwikkeling in vlees.
Ons motto is: Low and Slow (op het bord), Fast and Furious (in de keuken).
Wij nemen de Low and Slow bereidingstijden voor onze rekening en jij brengt het Fast and Furious op tafel. Super toch?
The Beef
Challenge
Wil je vlees op de kaart? Of ambacht op het bord? Of beiden? Dan is ‘The Beef Challenge’ echt iets voor jou!
Binnenkort organiseert Meatstreet voor het eerst ‘Beef’ en ‘Pork’ Challenges. Het perfecte event om tot
de beste vleeskeuzes te komen voor op de menukaart.
Bone-in & bone out
Binnenkort gaan we van start met de eerste ‘Beef Challenge’. Onze werkplaats, overdag het domein van onze slagers, wordt ’s avonds het decor van een inspirerende sessie met diverse exclusieve Prime Cuts van de voor Nederland nieuwe, exclusieve beef brands: Rangers Valley Premium Marble Reserve™en Maple Creek Farms™. Daarnaast gaan we Simmenthaler Dry-Aged lendes uitbenen die gerijpt zijn in onze Kissed-by-Air Dry-Aged room.
Kissed-by-Air Dry Aged
Op de eerste BEEF CHALLENGE zullen onze slagers een demonstratie geven over hoe je een Dry Aged lende uitbeent. Hiervoor zullen we 28 dagen gerijpte Simmenthal lendes gebruiken uit onze nieuwe Kissed-by-Air Dry Aged room. Na het uitbenen portioneren we de lendes duimdik af en hebben we de Green Egg paraat zodat we in de Beef Break de Entrecote en de Côte de Boeuf gaan proeven. Na de Beef Break zal Andrew Moore van
Rangers Valley uit Australië aanwezig zijn om je te vertellen over het Premium Marble Reserve label van Rangers Valley™ uit Australië.
De Rangers Valley™ Farm staat op maar liefst 12000 hectare land. Het is daarmee een van de grootste weidegronden van Australië, waar meer dan 30000 Black Angus runderen grazen totdat ze 15 maanden oud zijn. Daarna krijgen ze nog eens 9 maanden (270 dagen) lang graan gevoerd. Dat is driemaal zo lang als ieder ander voerprogramma! Hierdoor wordt de hoogste marmering score bereikt wat de verwachtingen heeft overtroffen van echte rundvlees kenners van overal ter wereld. Het vlees heeft een Marbling score van 3+ zodat het vet ervan al smelt bij een lage temperatuur.
Rangers Valley Premium Marble Reserve Black Angus is een uniek programma en is in Nederland alleen beschikbaar via Meatstreet!
buffermes |
We want you!
-
Meatstreet ProductsheetsCertificaten
BRC Born BRC Beverwijk Skal Born Skal Beverwijk
FSSC Schagen
BRC Schagen
bufferslager2 |
Contact
Neem contact met ons op
Rijnland 1
1948 RL Beverwijk
+31(0)251 – 26 82 50
Heirweg 7
6121 JP Born
+31(0)46 – 485 8612
Witte Paal 330
1742 LE Schagen
+31(0)224 – 27 20 40