Kemper kip

Royale huisvesting

Optimale groeiperiode

Ambachtelijke productie

Royale huisvesting
Optimale groeiperiode
Kleinschalig gehouden
minimaal 70% granen
Kemperkip Logo

Begin jaren ‘90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een ‘ouderwetse kip’. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. De Kemper Maïs-Scharrelkip en biologische Landhoen is een natuurlijk product met stevig vlees en méér smaak. “Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was”.

Royale huisvesting

Zowel de Kemper® maïs-scharrelkip als de biologische Landhoen zijn gehuisvest in royale, luchtige hokken waar het daglicht ruim binnen valt. Binnen hebben de hoenders en kippen veel meer ruimte dan in reguliere houderijsystemen en voldoende de gelegenheid om rond te scharrelen in het strooisel. Bovendien kunnen ze in de vrije uitloop de buitenlucht in.

Optimale groeiperiode

De dieren beschikken over onbeperkt voer en water uit de open drinkwatervoorziening en hebben alle gelegenheid om in hun eigen ritme een optimale groeiperiode te doorlopen.

Ambachtelijke productie

De biologische Landhoen wordt door vele topchefs gezien als de beste kip van Nederlandse bodem. De semi-ambachtelijke wijze waarop het proces is ingericht doet recht aan de kwaliteit van het product. De wijze van slachten, besterven en koelen onderscheidt zich dusdanig dat de structuur, smaak en houdbaarheid uniek genoemd mag worden.

Interesse?

Laat het ons weten!