kalfhouderij

Maand van het kalf

De maand maart staat bij ons in het teken van het kalf. Kalfsvlees wordt in de hele wereld graag gegeten, maar Nederland heeft kalfsvlees nog niet echt ontdekt. Gek eigenlijk, want kalfsvlees is heerlijk mals, rijk aan eiwitten en calcium, licht verteerbaar en vol van smaak. Bovendien kun je volop variëren in kalfsvlees, met producten…

LEES MEAT STORY
A veggie story

A veggie story

Zoals je wellicht weet, ontleent Meatstreet zijn naam aan het meatpacking district in New York. Voor Greenwich zijn wij -net als voor de lokale productie- in dat opzicht ook dichtbij huis gebleven, namelijk de wijk Greenwich Village in New York. Greenwich Village was ooit onderdeel van ‘Nieuw-Nederland’, ook wel bekend als het ‘nieuwe land’. In…

LEES MEAT STORY
Old fashioned beef stew

Old fashioned beef stew

Het is ondertussen officieel 2023 en de koudste maand van het jaar is begonnen! Tijdens deze koude maanden is het natuurlijk tijd voor het ultieme comfortfood. Bij Meatstreet hebben we het dan over heerlijke stoofpotjes. Van Limburgs zuurvlees tot een heerlijke ossobucu. Wij zijn wel van de low and slow bereidingen! ’s Ochtends vroeg gaat…

LEES MEAT STORY
Christmas in New York

Let’s celebrate december!

De leukste maand van het jaar is aangekomen, volop genieten van Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw het komt er allemaal aan deze maand. Voor de horeca betekend dit de drukste maanden van het jaar. Na de afgelopen weken met de handen in de haren te hebben gezeten over het kerst menu en of alle…

LEES MEAT STORY
Show me those feathers

Show me those feathers

Tijdens het jachtseizoen in Nederland hebben wij een constante aanvoer van vers vederwild. Vederwild zijn kleine en grote in het wild levende vogels geschikt voor consumptie. Het biedt een gevarieerd uniek aanbod in het wildseizoen en word met name in het middelhoge horeca segment gebruikt. Vederwild is over het algemeen te onderscheiden in drie verschillende…

LEES MEAT STORY
Iberico

Iberico varken – Het ‘Wagyu’ van het varkensvlees

Het Ibérico varken is een raszuiver scharrelvarken dat o.a. leeft in de regio Extremadura (populatie van ca. 5 miljoen). Ze hebben meer leefruimte, een langer leven en beter voedsel dan een regulier varken. Daarnaast is de marmering van het vlees vele malen vetter. Het betere leven en de betere voeding van het varken zorgen ervoor…

LEES MEAT STORY
Onze merken

Onze merken

Als klanten tevreden zijn over de mooie producten die ze geleverd krijgen, hebben wij een goede dag. Wij horen veel goede verhalen van afnemers die kiezen voor één van onze merken. Kies je voor Double Dutch Beef? Dan ben je verzekerd van het best geselecteerd rundvlees uit Hollandse dubbeldoel koeien die er beschikbaar zijn. Graag…

LEES MEAT STORY
Varken

November slachtmaand

November heeft vanuit het verleden veel bijnamen die de maand kenmerken. Nevelmaand, loefmaand en smeermaand zijn mooie voorbeelden hiervan. Eén benaming springt er voor ons toch wel bovenuit; November Slachtmaand! Vroeger werd in deze maand op boerderijen veelal een varken geslacht. Voor ons slagers een uitgelezen kans om hier meer over te vertellen. De wereld…

LEES MEAT STORY
I really love you deer

I really love you deer

Het grootste grofwild is het edelhert. Het vlees van edelhert is roodbruin van kleur, stevig en vetarm. Het heeft een uitgesproken wildsmaak en kent uiteenlopende bereidingswijzen. Wild hert of gefokt hert? Gefokt hert is bij ons jaarrond verkrijgbaar en komt uit Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft uitgestrekte weiden voor het fokken van herten waar de natuurlijke leefomstandigheden…

LEES MEAT STORY
banner gansevoort kitchen

Personeelstekort? Gansevoort Kitchen!

We hebben allemaal de artikelen over personeelstekorten in de horeca wel gelezen. Al voor de coronacrisis was het lastig om aan ervaren personeel te komen. Nu lijkt het überhaupt onmogelijk om nog geschikt personeel te vinden. Veel horecamedewerkers zijn in het coronajaar iets anders gaan doen. Tips over het behouden en aantrekken van getalenteerd horeca…

LEES MEAT STORY
Let's celebrate Christmas

Let’s celebrate Christmas

Een bijzondere tijd, een bijzondere kerst Dit jaar zal anders dan anders zijn. Andere jaren kon je lekker uit eten gaan of was je zelf actief in de horeca… Dit jaar ben je afhankelijk van de take away’s gerechten of bereid je zelf het kerstdiner. We vertellen je graag over de prachtige gerechten die je…

LEES MEAT STORY
Haarwild

Laat zien dat haarwild

Haarwild is de verzamelnaam voor alle tot het jachtwild behorende zoogdieren. Ze heten zo omdat ze een vacht hebben. Onder haarwild vallen de ree, haas & konijn, hert en wildzwijn. Ree Ree behoort tot het meest edele wild en is bijzonder smaakvol doordat ze kruiden, knoppen van bomen, gewassen en zachte blaadjes eten. De rug…

LEES MEAT STORY
New york

The Story of Meat

The Story of Meat The Story of Meat, dat is onze leus. Want er valt zo veel over vlees te vertellen! Over de oorsprong bijvoorbeeld. Onze naam is geïnspireerd op het Meatpacking District, een wijk die ligt in de Lower West Side van Manhattan (tussen Ninth Avenue en de Hudson). Een deel van deze wijk…

LEES MEAT STORY
Heart & Soul

Heart & Soul

Heart & Soul   Als je je nu afvraagt wat ons maakt tot Meatstreet slager, dan is dit het antwoord: “Onze basis wordt gevormd door ambacht en passie. Dat maakt wat we zijn; slagers met ‘Heart & Soul’. Wij gaan voor ‘back to basics’. Alles wat we maken van kwaliteitsvlees zoeken we zelf uit. Daar…

LEES MEAT STORY