Het seizoen van de sissende grillen en smaakvolle aroma’s is aangebroken: het BBQ-seizoen is in volle gang! Voor ons draait het om de kwaliteit van het vlees en de juiste bereidingswijzen. Kennis van rijpingsmethoden, herkomst en kwaliteitsnormen zijn voor ons essentieel om het beste uit elk stuk vlees te halen. Het gaat bij ons niet alleen om het vlees; het is een leerproces dat onze ambacht vergroot!
Tips voor een succesvol BBQ-seizoen
Om de BBQ-ervaring van je gasten naar een hoger niveau te tillen en een onvergetelijke culinaire ervaring te creëren, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Deze tips zullen niet alleen je gerechten naar een hoger niveau tillen, maar zorgen daarnaast ook voor een geslaagde BBQ-sessie.
Controleer de kerntemperatuur van het vlees om perfect gegaard en sappig vlees te krijgen.
Ga voor kwaliteitsvlees om een heerlijke smaak te garanderen. Bij Meatstreet zoeken wij alles zelf uit, vlees uit de beste streken van de wereld. Daarnaast laten we rundvlees rijpen totdat de juiste malsheid is verkregen en dat proef je! Wij vinden een BBQ pas echt geslaagd met kwaliteitsvlees!
Voeg meer smaak en variatie toe door te experimenteren met seizoensgebonden ingrediënten.
Verken nieuwe smaken door minder bekende vleesstukken te proberen en voeg extra smaak toe met marinades en rubs.
Geef het vlees tijd om te rusten voordat je het serveert, zodat de sappen behouden blijven en het vlees malser wordt.
BBQ vlees op de kaart?
Heb je zin om je gasten te verwennen met smaakvolle zomerse hoogtepunten? De warme zonnestralen en de onmiskenbare geur van de belofte van heerlijk eten vormen de perfecte combinatie om jouw terras om te toveren tot een culinair paradijs.
Hele braadkip
De braadkip mag niet missen tijdens het BBQ-seizoen. De kip is heerlijk te bereiden op de grill of barbecue. Breng de kip op smaak door marinades of kruiden toe te voegen om net die extra touch te bieden. Gasten zullen smullen van onze hele braadkip, vergeet niet onze BBQ-tips te gebruiken!

Australische picanha
Onze Gold Coast Cattle Picanha is niet meer weg te denken van de menukaart. Deze staartstuk is afkomstig van Australische graangevoerde runderen. Het gebruik van de Angus en Hereford rassen, in combinatie met het speciale voedingspatroon resulteert in een prachtig, mals en sappig stuk vlees dat heerlijk is op de BBQ. Het grillen van de picanha zorgt voor knapperige korst, terwijl het vlees van binnen mals en zacht blijft.

Runderhaaspuntjes
Bij de BBQ denk je misschien niet direct aan runderhaaspuntjes maar ook hier kan je heerlijke spiesen van maken! Iets anders dan je standaard saté om echt indruk te maken. Denk bijvoorbeeld aan spiesen met een marinade van black garlic. Dat willen je gasten toch ook proberen?

Borrelen op het terras
Elke goede zomerse menukaart heeft natuurlijk een borrelplank op de kaart staan! Lekker borrelen met een heerlijk stuk fuet de montagne of lekkere plakjes serranoham. Deze Spaanse delicatessen zijn uitermate geschikt om de avond op het terras te starten. Lekker met een wijntje vertoeven op het terras, heerlijk!