Terwijl de lente haar intrede doet, is er geen betere manier om dit seizoen te omarmen en je voor te bereiden op de zomer dan met een verfrissende en kleurrijke salade. In deze meat story hebben we het over snelle, gezonde en vooral lekkere salades om je gasten mee te verrassen op een mooie lente dag. Daarnaast laten we je kennismaken met een verrassende alternatieve optie voor de klassieke carpaccio.
Salade met gepocheerde kipfilet
Met de gepocheerde kipfilet als hoofdrolspeler kan je alle kanten op. De sappige kip combineert perfect met frisse seizoensgroenten zoals radijsjes en lente-uitjes. De kip voegt een smaak toe die perfect past met de lichte zoetheid van bijvoorbeeld verse radijsjes. Daarnaast is de kipfilet al helemaal klaar, je verwarmt hem even kort en hij kan zo mee. Dat is pas snelle service!
Salade met gerookte kip
Deze salade draait helemaal om gerookte kip, met z’n intense, rokerige smaak die perfect past bij knapperige bladgroenten. Door het toevoegen van seizoensgroenten en fruit krijgt ‘ie een heerlijke frisse twist. Gewoon even in blokjes snijden kan hij zo over de salade heen, lekker gezond en toch hartstikke lekker! Als je geen fan bent van kip, kan je het ook ruilen voor bacon. Een knapperige, zoute toevoeging die perfect matcht met een frisse dressing!
Carpaccio van Knolselderij
Voor wie op zoek is naar een vegetarische optie, biedt de Carpaccio van Knolselderij een verrassende en smaakvolle vervanger voor de klassieke carpaccio van rundvlees. De nootachtige smaak en stevige textuur van knolselderij past perfect door bijvoorbeeld een marinade van olijfolie, citroensap en kruiden. Met toevoegingen zoals geroosterde pijnboompitten en verse kruiden, biedt deze optie een verrassend goed alternatief!
In elk van deze gerechten komt de lente tot leven op je bord, lekker fris en gezond. Dus waar wacht je nog op?