West Country Lamb

Karakteristieke smaak door grasdieet

Jaarrond vers verkrijgbaar

Beschermde geografische aanduiding

Rijk aan omega 3 vetzuren en vitamine e
jaarronde grasvoeding
protected geographical indication
roze tot dieprode kleur
karkasgewicht bij slacht 16 tot 19 kg
West Country Lamb Logo

Het West Country Lamsvlees komt uit het Zuidwesten van Engeland. Met een mild tot warm klimaat en een regelmatige regenval zijn graslandschappen weelderig groen. De lammeren kunnen zich vrijwel het gehele jaar te goed doen aan verse grassoorten, kruiden en vegetatie, waardoor de hoge kwaliteit van het vlees jaarrond beschikbaar is.

PGI beschermde geografische aanduiding

West Country Lamb® is een beschermde Geografische aanduiding, ofwel een Protected Geographical Indication (PGI). Om in aanmerking te komen voor een PGI dient het lam geboren, grootgebracht en geslacht te zijn in Cornwall, Devon, Somerset, Gloucestershire, Wiltshire of Dorset.

Smaakvolle graslanden

Door het gevarieerde grasdieet zijn onder anderen hoge concentraties Omega 3 vetzuren en vitamine E aanwezig in het vlees. Deze dragen bij aan de karakteristieke, rijke smaak van het West Country lamsvlees. Bovendien krijgt het vlees tijd om te rijpen waardoor het malser en zachter wordt.

Vet- en vleeskleur

De kleur van het West Country lamsvlees varieert van roze tot dieprood, waarbij de rijping zorgt voor een meer donker rode kleur.

Interesse?

Laat het ons weten!