Geuldallam

Traditioneel gehouden

Landelijke smaak

Regionale specialiteit

Traditioneel gehouden door herder Ger Lardinois
Unieke smaak door kalkgraslanden met kruiden en wilde
Heerlijk mals, rijk aan eiwit, ijzer, zink en vitamine b
karkasgewicht bij slacht 16 tot 19 kg
Geuldallam Logo

Schaapskooi Mergelland ligt op één van de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland, midden in de Euregio, op steenworp afstand van grote steden zoals Luik, Maastricht en Aken. Wie wel eens wandelt in het Geuldal komt hem tegen, herder Ger Lardinois met zijn schaapskudde.

Traditioneel gehouden

Iedere dag is Ger Lardinois druk in de weer met als belangrijkste taak: het onderhoud en het terugbrengen van oorspronkelijke flora in de omgeving. Om dit idyllische plaatje in stand te houden is er een bron van inkomsten nodig zodat deze herder en zijn schaapskuddes eenbestaansrecht wordt gegeven. Een groot deel van die inkomsten komt door de verkoop van de lammeren, het overgrote deel de bokjes. Ooitjes blijven voor instandhouding van de kuddes.

Landelijke smaak

Doordat de dieren veel kilometers lopen in ecologisch beheerde kalkgraslanden met een grote diversiteit aan kruiden en wilde planten krijgt het vlees van deze lammeren volgens kenners een unieke smaak. Daardoor wordt het Geuldallam® geprezen door slagers en (top)chefs uit heel Nederland. Vlees van het Geuldallam® bevat weinig bindweefsel, is heerlijk mals, rijk aan hoogwaardige eiwitten, ijzer, zink en vitamine B en is vol van smaak.

Interesse?

Laat het ons weten!