Graankalf

Puur Hollands

Zachte verfijnde smaak

Verantwoorde keuze

Puur Hollands
Zachte verfijnde smaak
Geen foodmiles
Verantwoorde keuze
Graankalf Logo

Vlees van het Graankalf® is puur Hollands. Het beste kalfsvlees komt namelijk uit ons eigen Holland. Kalfveren van dubbeldoel koeien, zoals het Holstein- of het MRIJ-ras. Graankalveren krijgen een specifiek voedingsprogramma gebaseerd op melk, granen en vezels. Onze slachter vervult actief de rol van ketenregisseur. Door heldere afspraken met alle schakels in de keten controleren ze voortdurend de kwaliteit en de processen. De gezondheid en het welzijn van de dieren worden bewaakt en ze zorgen voor een volledig transparante en uniforme productie. We bieden u dan ook absolute garanties als het gaat om het leveren van het beste kalfsvlees.

Puur Hollands

In Holland is de kalfsvlees sector groot geworden door de melkvee houderij. De kalfsvleessector hanteert strenge selectiecriteria voor de gezondheid, leeftijd, bevleesdheid, geslacht en gewicht van de dieren. De kalveren groeien gegarandeerd op onder de meest optimale omstandigheden met goed voer en de juiste huisvesting.

Hollands Graankalfsvlees is jong rosé kalfsvlees met een bijzondere smaakbeleving. Het verstrekken van vezelrijk mengvoeder aan de kalveren en de optimale zorg voor de dieren komen tot uiting in de kwaliteit en excellente smaak van dit licht rosé kalfsvlees. De kalveren worden in groepshuisvesting gehouden in ruime en frisse stallen met voldoende daglicht. De kalveren zijn maximaal 8 maanden oud.

De smaak van Graankalf

Het vlees heeft een onderscheidende structuur ten opzichte van het reguliere kalfsvlees. Het graankalfsvlees is mager, licht verteerbaar en heeft een karakteristieke smaak met een lichte bite. Het vlees is gemakkelijk te bereiden en past uitstekend in zowel de nationale als de internationale keuken.

Verantwoorde keuze

De kalveren industrie in Nederland scoort hoog qua duurzaamheid. ‘Zonder foodmiles’ en ‘met smaakgarantie’!

Interesse?

Laat het ons weten!