Livar

Rijpere smaak

Regionaal en kleinschalig

Dierwelzijn

Een mix van unieke rassen
Gevoerd met limburgse granen
rijper vlees, doorregen met vet
kleinschalig gehouden
icon-livar-5
Livar logo

Het Livar® initiatief is bedacht in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren en staat sindsdien in het teken van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit in varkensvlees. Echte topkwaliteit in varkensvlees in een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

Smaak

Livar onderscheidt zich qua smaak van andere soorten varkensvlees. Het is rijper en doorregen met vet, wat Livar vlees een aangename en natuurlijke smaak geeft. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (slechts
acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De combinatie van een voedermelange van granen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livar vlees tot een bijzonder product.

Dierwelzijn

Dierwelzijn is voor Livar heel belangrijk. Voor het dier en voor de leeskwaliteit. Daarom kunnen alle varkens rondscharrelen in een uitloop naar buiten. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. Ze mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

Kleinschalig

Livar varkens worden gehouden op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch en diverse kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. De varkens worden van kop tot staart door vakmensen versneden en verwerkt tot vlees en vleeswaren. Het bedrijf staat in zijn geheel in het teken van de ‘menselijke maat’. Een bedrijf dat door iedereen is te overzien en te begrijpen.

Regionaal

Het regionale karakter van Livar is heel belangrijk. Er wordt een kringloop van grondstoffen toegepast. De varkens worden gevoerd met Limburgse granen waarvan groot deel van deze granen zelfs van de akkers van Abdij Lilbosch in Echt komt. Het stro en de mest van de varkens wordt weer gebruikt om akkers te bemesten van boeren in de omgeving.

Interesse?

Laat het ons weten!