Het West Country Lamsvlees komt uit het Zuidwesten van Engeland. Met een mild tot warm klimaat en een regelmatige regenval zijn graslandschappen weelderig groen. De lammeren kunnen zich vrijwel het gehele jaar te goed doen aan verse grassoorten, kruiden en vegetatie, waardoor de hoge kwaliteit van het vlees jaarrond beschikbaar is.

Karakteristieke smaak door grasdieet
Jaarrond vers verkrijgbaar
Beschermde geografische aanduiding






PGI beschermde geografische aanduiding
West Country Lamb® is een beschermde Geografische aanduiding, ofwel een Protected Geographical Indication (PGI). Om in aanmerking te komen voor een PGI dient het lam geboren, grootgebracht en geslacht te zijn in Cornwall, Devon, Somerset, Gloucestershire, Wiltshire of Dorset.
Smaakvolle graslanden
Door het gevarieerde grasdieet zijn onder anderen hoge concentraties Omega 3 vetzuren en vitamine E aanwezig in het vlees. Deze dragen bij aan de karakteristieke, rijke smaak van het West Country lamsvlees. Bovendien krijgt het vlees tijd om te rijpen waardoor het malser en zachter wordt.
Vet- en vleeskleur
De kleur van het West Country lamsvlees varieert van roze tot dieprood, waarbij de rijping zorgt voor een meer donker rode kleur.