De leukste maand van het jaar is aangekomen, volop genieten van Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw het komt er allemaal aan deze maand. Voor de horeca betekend dit de drukste maanden van het jaar. Na de afgelopen weken met de handen in de haren te hebben gezeten over het kerst menu en of alle evenementen om het jaar mee af te sluiten. Wij denken natuurlijk altijd graag met je mee!
Hertenham gerookt
Een uniek product om je gasten te verrassen. Het wordt gemaakt van de achterbout van het edelhert en wordt op zorgvuldige wijze gerookt om het een unieke smaak te geven. Ideaal om als voorafje te serveren, bijvoorbeeld opgemaakt als een carpaccio met een goede aceto en rucola maar ook heerlijk als bijgerechtje tijdens de borrel. Een geweldig product met veel verschillende mogelijkheden.
Reepaté
Smeerbaar, smaakvol en wild dan hebben we het natuurlijk over onze Patés. Onze Reepate kan je op veel verschillende manieren gebruiken, lekker met een zelfgemaakte plak brioche en een chutney of verwerkt op de charcuterie plank. Een lekker en uniek wildproduct perfect als voorgerecht tijdens kerst!
Hertenrugfilet
Hert heeft veel verschillende heerlijke stukje vlees te bieden. een relatief onderbelicht stukje is de Hertenrug. Hertenrugfilet komt natuurlijk uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en zeer geschikt voor de kerstmaanden. Als een echte centerpiece kan het hert het kerstmenu op zijn rug dragen!
Kalfsoester rosé
Een kalfsoester (ook wel kalfsmedaillon of medaillon de veau), kan worden gesneden uit de haas, muis of bovenbil. Die van Meatstreet is gesneden uit de bovenbil van een rosé Graankalf. Prachtig stukje vlees met een subtiele, en toch mooi volle smaak. Rosé kalveren hebben volwassener, roder vlees dan blanke kalveren. Het vlees heeft ook steviger weefsel en een vollere vleessmaak.
Merry Christmas from New York
De Rockefeller-kerstboom is een symbool geworden van de winterfestiviteiten in New York, en de lichtceremonie markeert het onofficiële begin van het vakantieseizoen. Het is een traditie die al 90 jaar bestaat en zowel de lokale bevolking als toeristen blijft plezieren.
In Nederland pakken we het behoorlijk anders aan! Wij hebben namelijk de grootste “kerstboom” ter wereld staan in Utrecht. Hier vieren we het ontstekingsfeest wanneer de kerstboom van maar liefst 366,8 meter verlicht wordt. Op 10 December 2022 zal de Gerbrandytorenweer verlicht worden.