Dit verhaal draait om de ware Hollandse trots! We hebben het hier natuurlijk over Double Dutch Beef en Kissed-by-Air. Double Dutch Beef is één van onze hoogwaardige merken, met een uitzonderlijke selectie van Hollandse dubbeldoel koeien. Kissed-by-Air, ons label voor dry-aged vlees, voegt nog meer allure toe aan deze culinaire ervaring.
Côte de Boeuf
Wij zijn trots op onze Double Dutch producten en zijn van mening dat dit één van het beste soorten rundvlees is dat je kan krijgen. Ons favoriete stukje? Côte de Boeuf! Het vlees heeft altijd een kort bot, wanneer deze eruit wordt gesneden noem je het een ribeye en wanneer het bot niet word afgezaagd wordt het ook wel een tomahawk-steak genoemd. Een echt imponerend stuk rundvlees!
Een Double Dutch Côte de Boeuf is op zichzelf al vol van smaak en is van hoge kwaliteit. Dit betekend dat het slechts minimale kruiden nodig heeft. Grofgemalen zout en zwarte peper is wat ons betreft voldoende.
Stan van Lieshout, chef bij The Lemon Tree, grillt de perfecte Double Dutch côte de boeuf.
Fotografie: Lyan van Furth
Kissed-by-Air
Wil je rundvlees naar een nieuw niveau tillen? Maak dan kennis met de kunst van dry-aging, een proces dat door onze meesterslagers zorgvuldig in de gaten wordt gehouden. Speciaal voor de foodservice dry-agen wij verschillende mooie stukken Hollands rundvlees onder ons label ‘Kissed-by-Air’.
Het resultaat? Verhoogde malsheid, versterkte smaak en de ontwikkeling van heerlijke aroma’s. Dry-aging is een proces waarbij vlees wordt gerijpt in een gecontroleerde omgeving, gekust door de lucht voor de ultieme smaakervaring!
Het dry aging proces
Het proces begint met de keuze van het juiste stuk vlees. Wij kiezen voor premium stukken Hollands rundvlees, afkomstig van vertrouwde Nederlandse leveranciers. Geselecteerd op kwaliteit en marmering. De kwaliteit van het vlees is essentieel en speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke smaak en textuur.
De geselecteerde stukken worden geplaatst in een gecontroleerde omgeving met nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsinstellingen. Tijdens dit proces zorgen ventilatoren in de koelruimte voor een constante luchtstroom rond het vlees. Deze “kus van lucht” speelt een cruciale rol in het tot stand brengen van de magie.
De dry aged room wordt gecontroleerd door onze vakkundige slagers die iedere dag de vorderingen van het rijpingsproces volgen. Zij zorgen ervoor dat de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid altijd zeer constant blijft voor een optimaal klimaat.
Dry aging vereist geduld. Het vlees wordt minimaal drie weken gerijpt. Gedurende deze tijd breken enzymen die van nature in het vlees aanwezig zijn, bindweefsels af, wat resulteert in verhoogde malsheid.
Naarmate het vlees rijpt, verdampt vocht. Er vormt zich een beschermende korst om het vlees te beschermen waardoor de smaken geconcentreerd worden. Het proces staat ook de ontwikkeling toe van unieke umami- en nootachtige tonen die kenmerkend zijn voor goed gerijpt rundvlees.

Wil jij onze kwaliteitsproducten van Kissed-by-Air op je menukaart hebben staan? Laat het ons minimaal 3 weken van tevoren weten! Zo kunnen wij het vlees speciaal voor jou voorbereiden en voorkomen we onnodige verspilling en bewaren we de hoogste kwaliteit van het vlees!