Het grootste grofwild is het edelhert. Het vlees van edelhert is roodbruin van kleur, stevig en vetarm. Het heeft een uitgesproken wildsmaak en kent uiteenlopende bereidingswijzen.
Wild hert of gefokt hert?
Gefokt hert is bij ons jaarrond verkrijgbaar en komt uit Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft uitgestrekte weiden voor het fokken van herten waar de natuurlijke leefomstandigheden veelal worden nagebootst. Hertenvlees uit Nieuw-Zeeland heeft een milde smaak.
Wild hert komt uit Nederland, Duitsland, Polen of Engeland en is verkrijgbaar van 1 augustus t/m 15 februari. Vanaf de bron tot aan de keuken. Als het gaat om wild dan onderscheiden wij ons door vers wild van topkwaliteit vanuit een gecertificeerde bron te leveren.
Oktober wijnmaand
Welke wijn past bij hert? Wij hebben een gemakkelijk ezelsbruggetje. Rode wijn bij rood wild zoals hert, haas, ree en duif en witte wijn bij wit wild zoals konijn en fazant. Patrijs en wildzwijn zitten er tussenin. Kies dan voor rood, wit of een rosé! Gemakkelijk toch? Voor hert kies je dus het liefst voor een rode wijn. Welke je dan kiest, zal afhangen van je eigen smaak. Als slagers gaan wij voor een stevige Chianti.