Het is weer de tijd van het jaar om de koude dagen te trotseren met de lekkerste stoofpotten, waarin heerlijk zacht vlees gestoofd wordt tot het helemaal uit elkaar valt. De meeste stoofpotten worden gemaakt met rundvlees. Denk hierbij aan riblappen, sukade of runderlappen.
Maar iets wat niet iedereen kent zijn heerlijke runder wangen, deze zitten natuurlijk aan weerszijden van de kop. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met een diep rode kleur. Het vlees bevat zeer weinig vet, maar wel veel zenen en spieren. Runderen gebruiken hun wangen namelijk bij het kauwen, en ze kauwen heel wat af! Het vlees is vrij draderig. Erg geschikt om te stoven, maar gun het wel de tijd om langzaam te garen met lekkere groenten en kruiden.
Nou hebben wij een ideaal voorstel om het dit voorjaar nog te proberen, wij hebben ze namelijk al voor jullie gekonfijt waardoor ze al botermals zijn en direct in een heerlijke saus uit elkaar zullen vallen.
De lekkerste goulash
Eén van de meest bekende stoofpotten is de goulash. Dit is de Hongaarse nationale schotel en origineel een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot in het Hongaars Pörkölt genaamd, maar wij kennen het als goulash. Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees of varkensvlees. Wij houden natuurlijk van echt goed rundvlees en daarom hebben onze slagers deze maand de sucade en de goulash blokjes uitgekozen als butcherschoice, zo kan jij net wat voordeliger de beste runderstoofpotten serveren.
Gansevoort Kitchen: Stoofpot met bier
Gelukkig hebben wij ook een heerlijk stoofpot met bier al voor jou klaargemaakt in onze Gansevoort Kitchen. Hier worden al onze bereide vleesspecialiteiten gemaakt met uitsluitend topkwaliteit vlees. Onze stoofpot is gemaakt met rundvlees en een heerlijk zacht donker biertje. De zoete karameltonen van het bier ondersteunen de smaak van het vlees en zorgen voor een gerecht met een diepe (na)smaak. Dus twijfel niet, maar proef en oordeel zelf over één van de favoriete stoofpotten van onze slagers!
