Ibérico vlees, afkomstig van het Iberische varken dat graast in Spanje krijgt steeds meer aandacht van fijnproevers over de hele wereld. Dit vlees staat bekend om zijn unieke smaak, sappigheid en hoogwaardige kwaliteit, waardoor het een onmisbare keuze is voor liefhebbers van lekker eten en professionele koks.
Wat maakt Ibérico zo bijzonder?
Wat dit vlees zo bijzonder maakt, is het voedingsrijke dieet van het varken. Terwijl ze vrij rondzwerven in de weiden, voeden ze zich met eikels en natuurlijke kruiden. Dit geeft het vlees een unieke smaak die je nergens anders vindt. Bovendien is het vlees rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Daarentegen kent het een lage hoeveelheid verzadigde vetten, wat het een gezonder alternatief maakt voor sommige andere vleessoorten.
DeRaza
Bij Meatstreet begrijpen we de waarde van kwaliteit en ambacht als het gaat om vlees. Onze zorgvuldig geselecteerde Ibérico racks en procureurs zijn afkomstig van het DeRaza® varken. Het dier verschilt fors met het varken zoals wij dat kennen en is koning onder de gerechten op de Spaanse eettafel.

Ibérico Rack
De Ibérico rack is afkomstig van de rug van het varken en is prachtig gemarmerd. Hierdoor wordt het ongelooflijk mals en sappig na bereiding. De smaak is intens en vol, met subtiele nootachtige tonen, die te danken zijn aan het unieke dieet van het varken.

Ibérico procureur
De Ibérico procureur is afkomstig van de nek van het varken en is perfect voor slow-cooking. Hierdoor wordt het vlees ongelooflijk mals en krijgt het een rijke, volle smaak. De textuur is zacht en smelt bijna in de mond. Een heerlijk alternatief voor traditioneel varkensvlees!
Meer lezen?
Over het Ibérico varken ‘het wagyu van het varkensvlees‘ valt nog veel meer te vertellen… Lees alles hierover in onze Meat Story!